11 Mart 2012 Pazar

Yağmur - Kar - Güneş Ve Mudanya

Bu sene kardan bıkan bünyeler güneşe hasret kaldı, meteorolojiden haftasonunu takip edip yollara düşen bizlere de havanın süprizleri oldu :)



Pendik'ten yola kuvvetli rüzgar eşliğinde yağmur ile başladık, keyifler yerinde, en azından kar yok diyerek... Ta ki Süpürgelik mevkiine gelene kadar :) Hava yapacağını yapmış kar fırtına yolu kapatmıştı.

Böyle bir manzarayla karşılaşmayı beklemeyen zavallı bizler aç, susuz yolda mahsur kaldık. Yol açıldığında ilk saldırdığımız yer tabiki benzinlik olacaktı :) Abur cubura abanıp denize ulaşmayı bekledik ve tabi güneşi görebilmeyi.


Gemlik'te köşeyi dönünce gözüken deniz yine şaşırttı bizi tıpkı Orhan Veli'nin şiirinde ki gibi "gemliğe doğru denizi göreceksin sakın şaşırma"  ... Her gün denize baksan bile dağlardan denize ulaşmak ne de mutlu ediyor insanı :) . Ama yol bizi bekler, fotograf çekmek ertelenir :)

Tavsiye vermem gerekirse; Mudanya'ya giderken köy yolunu tercih edin ve kesinlikle camları açıp havayı koklayın. Vaktiniz varsa durun, çeşmede yüzünüzü yıkayın, zeytin ağaçları dolu yolun tadını çıkarın.


Çocukluğu marmara sahillerinde geçen biri olarak Mudanya'ya varmak çocukluğuna varmak gibidir. Havası sokakları hep eskisi gibi kokar, her sokak denize çıkar. Bisiklete atlayıp günü bitirdiğimiz sahiller yine bekler bizi hevesle...






Bir gün nefes aldıktan sonra yine yol yine İstanbul daha özlemeden... 

Yalova-Pendik İskelesi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder